Pressmeddelande 2021-04-15

Radiosporten storsatsar med nya experter

Johan Elmander och tidigare tränaren Nanne Bergstrand blir nya fotbollsexperter på Radiosporten som nu storsatsar på kvalitetsbevakning från årets stora idrottshändelser.

Värvningen av Bergstrand och Elmander är en del i en större satsning från Radiosporten där bevakning av både dam- och herrallsvenskan, sommarens Fotbolls-EM och inte minst OS i Tokyo, ingår.

– Jag har lyssnat på många timmar Radiosporten genom åren på vägarna och det här blir en ny kul utmaning efter tränarkarriären, säger Nanne Bergstrand, ny fotbollsexpert på Radiosporten och som redan påbörjat sitt uppdrag att följa fotbollsallsvenskan.

Före detta utlandsproffset och landslagsspelaren Johan Elmander ansluter till Radiosportens EM-team i slutet på maj. Under Fotbolls-EM kommer Radiosporten att följa minsta steg från det svenska laget.

– Där blir Johan Elmanders kunskaper och erfarenheter från landslag och mästerskap ovärderliga, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

– Sverige har en bra blandning av erfarna spelare och unga hungriga, så jag tror Sverige har stora chanser att gå långt i detta EM, säger Johan Elmander.

Damallsvenskan kommer att få större utrymme i Sportextra, bland annat med reportage från samtliga klubbar och som en återkommande programpunkt. Richard Henriksson, som också är programledare för Radiosportens nya podd Matchen, är kvar som expert och under våren kommer ytterligare ett namn att ansluta, med fokus på damallsvenskan.

 – Vi är mycket nöjda och glada över att ha lyckats knyta både Nanne Bergstrand och Johan Elmander till Radiosporten. De blir ett bra komplement till våra övriga experter, säger Markus Boger.

Fakta: Johan Elmander
Spelarkarriär: 20 mål på 85 A-landskamper och deltog i EM 2008 och 2012, samt i VM 2008. Utlandsproffs i Nederländerna, Frankrike, Danmark, Turkiet  och England. Allsvenska klubbar: Örgryte och Djurgården.

Fakta: Nanne Bergstrand
Tränarkarriär: Mångårig tränare i Kalmar FF med bl. a SM-guld 2008. Tvåa i allsvenskan med Helsingborg 2000 och avancemang till Champions leagues gruppspel. Förde upp Hammarby från Superettan till allsvenskan 2014. Årets ledare 2009.

Vid frågor vänligen kontakta:

Markus Boger, redaktionschef Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se
070-598 08 09

Susanna Mörner, pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37