Raya och den sista draken - fartfyllt fantasyäventyr från Disney

1:42 min

Lyckad fantasy-familjefilm om Raya som måste leta rätt på den sista draken och delarna till en mystisk sten, för freden. (Premiär 5 mars).
Betyg: 4

Titel: Raya och den sista draken ( Raya and the last dragon)
Regissör: Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs , John Ripa
Manus: Qui Nguyen, Adele Lim och sex till.
Röstkådespelare (engelska versionen): Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan
Genre: Fantasy, äventyr, familjefilm
Betyg: 4

Raya och den sista draken är en spännande Disneyfilm för hela familjen, och framför allt för de yngre som kommit in i fantasy-åldern. Det här är äventyr och drakar och svunna kungadömen. Raya är pappas flicka och den som ska få alla de fem stammarna att åter samlas och leva sida vid sida. Samtidigt finns ett hot från mystiska mörkerosande demoner som bara räds vatten och en magisk sten som Rayas folk gömt.
En dag möts stammarna och vid ett tumult så går den magiska stenen sönder och skingras. Nu måste Raya samla ihop alla delarna igen, och även få tag på den enda kvarvarande draken som gömmer sig vid en av alla flodernas slut. Det är enda vägen att ena alla.
Ja, äventyr blir det, humor också. Men inte av det där slaget som mötte oss i förra Disney-filmen Själen där mycket vände sig till en äldre publik. Här är det spännande och riktigt snyggt gjort. Och en humor som alla i familjen kan ta till sig. Det blir en fyra i betyg. Jag gillar Raya och vännerna hon får på resan genom det stora riket.