RECENSION – FILM

Recension: A quiet place part II med Emily Blunt och John Krasinski

2:23 min
  • ”A quite place part two” har skrivits och regisserats av John Krasinski, som många känner igen som Jim i amerikanska ”The Office”.
  • Första filmen blev en stor publikframgång och har dragit in stora summor till filmbolaget.
  • Även om den inte riktigt når upp till föregångaren så är det en kvalitetsskräckis, tycker Kulturnytts recensent Björn Jansson.
Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Titel: A quiet place part two
Regissör: John Krasinski
Manus: John Krasinski,Scott Beck, Bryan Woods
Skådespelare: Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds
Genre: Skräck, drama
Premiär: 11 juni på bio
Betyg: 3 av 5

Schhh …

Det är monstren som hörs där ute. De reagerar på alla ljud, hörseln är deras kompass. Det är fruktansvärda odjur med stora käftar och sylvassa tandrader med saliv som droppar.

Den som ger ett enda ljud ifrån sig är körd.

I ”A quiet place” gömde sig en familj sig på landet, bommade igen och försökte minimera alla ljud. Men snart behövdes mat och medicin till barnen.

Men utanför lurade det okända och skrämmande. ”A quiet place” var klaustrofobisk och det var lätt att känna för den utsatta familjens överlevnadskamp. John Krasinski, känd som Jim i amerikanska ”The Office”, kom med idén och regisserade första filmen. Den blev en stor publiksuccé och drog in bra med pengar.

John Krasinski spelade också pappan i familjen, mamman spelades av frun skådespelaren Emily Blunt.

Efter succén ville förstås filmbolaget ha en uppföljare. Nej, nej, sa Krasinski, men så gav han med sig och nu är det biopremiär för uppföljaren, om än pandemiförsenad.

Visst vill man även nu veta hur det ska gå för familjen Abbot i skräckdramat. Uppföljaren är bra, men inte lika bra som ettan. Den är välspelad som ett drama, men här visar sig monstren lite för ofta. I alla fall för mig, jag gillar när man får vänta på det som skrämmer: Det triggar spänningen.