LITTERATUR

Recension: Ingenting och allt av Naima Chahboun och Magdalena Cavallin samt Didi och Gogo väntar på bussen av Anna Höglund

8:55 min

I "Ingenting och allt" av poeten Naima Chahboun och konstnären Magdalena Cavallin handlar det om tiden, rummet och dödens natur, medan barnboksveteranen Anna Höglund ger sig på att tolka Samuel Becketts "I väntan på Godot"

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Titel: Didi och Gogo väntar på bussen

Författare: Anna Höglund


 Titel: Ingenting och allt

Författare: Naima Chaboun

Illustrationer: Magdalena Cavallin


Samuel Beckett visste inget mer om rollfigurerna Vladimir och Estragon – med smeknamnen Didi och Gogo – än det lilla de säger om sig själva i pjäsen "I väntan på Godot".

Barnboksförfattaren Anna Höglund har låtit sig inspireras av den klassiska pjäsen i ”Didi och Gogo väntar på bussen”. Men inga teologiska spetsfundigheter får plats i en buss som två små grisar väntar på i den långa skuggan av en hållplatsstolpe.

”I väntan på Godot” har två akter. Men skulle man tänka sig en tredje akt kunde den kanske hämtas ur bildvärlden som svävar ur ”Ingenting och allt” av poeten Naima Chahboun och konstnären Magdalena Cavallin.

En sorts skapelseberättelse  som sysslar med frågor som: Allt som finns ska inte finnas, hur kan det var så? När började evigheten? Vart tog dinosaurierna vägen? Är det synd om de döda för att de inte finns? Och innan allt fanns och försvann fanns ingenting. Ingenting.

Och så fortsätter denna delikata konstbok i uppslag efter uppslag

Jag kommer nog att läsa den många gånger.