RECENSION – FILM

Recension: ”Saker vi säger saker vi gör” är en film som dryper av kärlekslängtan

1:53 min
  • ”Saker vi säger saker vi gör” har liknats vid en fransk ”Love actually”.
  • Förbjudna känslor spirar när två personer börjar berätta förtroligt för varandra om sina tidigare kärleksrelationer.
  • Kulturnytts recensent Lisa Bergström har sett en film som fullkomligt dryper av kärlekslängtan mot en fond av franska landskap.
Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Titel: Saker vi säger saker vi gör
Regi: Emanuelle Mouret
Skådespelare: Camélia Jordana, Niels Schneider
Premiär: Bio, 21 maj
Betyg: 3

En man med krossat hjärta reser ut på landet för att besöka sin kusin och för att försöka hitta lite ro att äntligen kunna skriva en roman om känslor.

Kusinens gravida flickvän tar emot honom och de två börjar berätta förtroligt för varandra om sina tidigare kärleksrelationer.

Passion, attraktion, svek. Den där som tjatar till sig ett förhållande, tröstsex och så den som bara kapitulerar. Ja, alla typer av relationer ryms i deras återberättande. Och så klart tänds en förbjuden gnista mellan kusinen och flickvännen.

”Saker vi säger saker vi gör” har internationellt liknats vid julklassikern ”Love actually” och den påminner lite om den i hur de olika parallella kärlekshistorierna radas upp.

Men här är allt inspelat i mycket vacker fransk miljö, både på landet och i Paris. Med bildsköna skådespelare som Camélia Jordana och Niels Schneider i huvudrollerna.

Det dryper av kärlekslängtan, darrande läppar och morgonscener i den här filmen som speglar förväntningar och drömmar, och kanske vad vi till sist nöjer oss med.

Det är mycket relationstrassel – kanske några varv för mycket – men som helhet är ”Saker vi säger saker vi gör” en ganska härlig tittning.