Rekordstor publik vid damfotbollsmatch i Stockholm

1:58 min

Det kom mer än 18 000 människor och tittade på fotbollsmatchen mellan Hammarby och AIK i damallsvenskan igår. Aldrig har så många människor sett en match i damernas allsvenska förut. Hammarby vann matchen med 4-1.

Det gamla publikrekordet var från år 2008. Då kom över 9 000 människor och tittade på matchen mellan lagen Linköping och Umeå i damallsvenskan. I damallsvenskan spelar alla de bästa lagen i Sverige.

Både Hammarby och AIK är lag från Stockholm. Och när Hammarby och AIK spelade igår kom det dubbelt så många människor som vid förra publikrekordet.

En som hejar på Hammbarby är Enya Cantina. Hon är glad över att så många människor köpte biljetter till matchen. Och hon hoppas att fler ska börja titta på damernas matcher i allsvenskan. Det säger hon till P4 Stockholm:

- Det tycker jag är jätteroligt att fler personer intresserar sig för damfotbollen, och vill ta del av den. Och jag tycker verkligen att det borde fortsätta så.

Hammarby vann matchen mot AIK med 4-1. Laget ligger på femte plats i damallsvenskan. Rosengård från Malmö ligger först och Häcken från Göteborg ligger på andra plats. AIK ligger näst sist i damallsvenskan.