P4-toppen

Relatedy

3:33 min

Relatedy utmanar på P4-toppen.

Nu är Relatedy tillbaka med ny musik! Deras senaste EP ”Don't You Know” släpptes i slutet av januari i år, och där får vi bl.a. höra veckans utmanarlåt på P4-toppen; ”Thinking About You Again”.

Fem kusiner med efternamnet Norling är det som utgör bandet Relatedy, närmare bestämt två brödraskaror uppvuxna i Rätan. Idag bor de lite mer utspritt, men Rätan är fortfarande platsen där de sammanstrålar för att göra musik och repa.

2014 startades Relatedy och bandet släppte samma år debutalbumet ”Where To Go”. Närmsta åren följde fler musiksläpp och här på P4-toppen hade låten ”Wasting Away” stor framgång med maximala tio veckor på listan 2016/2017 vilket också placerade dem på årslistan.

För Relatedy är det egenskrivet material som gäller, och Andreas Norling som står för det allra mesta av låtskrivandet inspireras av allt från pop till klassisk hårdrock. Bandet har utifrån det hittat sitt eget sound och landat i vad de själva beskriver som ”mainstream-rock”.

Det är inte bara själva låtarna som är egengjorda, det är även allt när det kommer till inspelning och produktion av musiken.

Tillsammans har kusinerna Norling även bandet The Relatives, som bjuder på covers och spelar i vanliga fall flitigt på after-ski. Spelningar som tyvärr har uteblivit nu under pågående pandemi, men istället har de kunnat lägga mer tid på att spela in ny musik med Relatedy.

Trots att de precis har släppt en EP, så finns redan nu planer på att spela in ännu fler låtar framåt hösten.

Adam Norling – Sång

Anton Norling – Sologitarr

Fredrik Norling – Akustisk gitarr

Fhilip Norling – Keyboard

Andreas Norling – Trummor

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du