P4-toppen

Royal Brigade

3:37 min

Royal Brigade utmanar på P4-toppen.

Den här veckan är det två utmanare på P4-toppen, först ut är duon Royal Brigade som nyligen har släppt debut-EP:n ”True Lies” där ett av spåren är utmanarlåten ”Keep on talking”.

Uppsala är deras bas där de ses för att repa, där bor nu även Erik Nildén, en av medlemmarna. Han är uppvuxen på Frösön och ägnade sig en hel del åt musik under skolåren. Spelade i punkband, och fick jamma med Ulf Lundells gitarrist Janne Bark.

Efter ett antal års musikpaus träffade han Chris Marin och intresset återuppstod.

Chris (Stockholm) kom in i musikens värld i tioårsåldern, via rocken och bandet Kiss. Han fick senare en gitarr, en Ibanez Iceman, på vilken han lärde sig alla hits med favoritbandet. På den vägen är det, och Chris berättar bl.a. vidare att ”spela och sjunga fyller mig med positivitet och det är precis den känslan som jag önskar våra lyssnare också!”

Erik och Chris började först spela covers tillsammans, men låtarna byttes så småningom ut till egenskriva, och de bildade Royal Brigade år 2015 med syftet att ”sprida glädje och energi genom rock'n roll!” Som musikaliska influenser nämner de bl.a. Foo Fighters, Bruce Springsteen, Neil Young och The Killers.

De första åren som duo har de fokuserat på att spela live på t.ex. pubar/caféer, och har medverkat på gatufestivalen Make Music Stockholm. Under senaste året har de däremot lagt tiden på debut-EP:n ”True Lies” som släpptes i mars i år. Inspelningen är gjord i Eriks studio, och för mastering anlitades anrika Abbey Road Studios.

Erik Nildén är det även som har skrivit låten ”Keep on talking” som Royal Brigade utmanar med. Texten handlar om ”att du aldrig ska låta en person diktera hur just du ska leva ditt liv, det är du som bestämmer och ingen annan.”

Nu har duon redan börjat skriva på material inför ett kommande album, och hoppas såklart på att få återuppta live-spelningarna när pandemin är över.

Erik Nildén – Lead-sång, kör, kompgitarr, bas, trummor, synth/keyboard, mixning
Chris Marin – Lead-sång, kör, kompgitarr, sologitarr, trummor

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du