Sport

Coronakollen: Uppskjutet mästerskap och profiler smittade

1:05 min

Nyheter kring coronavirusets påverkan på sporten.

13 april

Bordtennis: Det blir ett bordtennis-VM i Houston i USA i år, men mästerskapet flyttas från juni till november. Förra årets lag-VM, som skulle ha gått i Busan i Sydkorea, tvingades ställa in på grund av coronapandemin. VM i Houston, som avgörs den 23–29 november, är individuella VM.

Curling: VM i Calgary i Kanada stoppades ett dygn på grund av fyra positiva coronafall. Nu visar det sig att alla provsvaren var falska och att de kan ha varit kontaminerade, uppger Internationella curlingförbundet (WCF) enligt CBC Sports.

Tennis: Världstvåan Daniil Medvedev kommer inte till spel i veckans ATP-turnering i Monte Carlo. Ryssen har dragit sig ur den klassiska grusturneringen efter att ha testat positivt för covid-19.

Fotboll: Real Madrids försvarsveteran och lagkapten Sergio Ramos måste isolera sig sedan han testats positivt för covid-19.

Speedway: Den 4 maj var det tänkt att elitserien i speedway skulle dra igång, men nu meddelar samarbetsorganisation ESS att säsongen flyttas fram en månad till 1 juni. Med den framflyttade starten så hoppas man dels kunna få publik till seriestarten och dessutom att förarnas rörlighet mellan länder förbättras.