Så skickar du in ditt tävlingsbidrag till P4 Nästa 2022

Här kommer en beskrivning steg-för-steg hur du ansöker att vara med i tävlingen. För att vara med och tävla i P4 Nästa 2021 behöver du ladda upp ditt tävlingsbidrag i P4 Nästas Musikportal och skicka in de obligatoriska tävlingsunderlagen till din lokala P4-kanals P4 Nästaepostlåda.

Om du i egenskap av artist vill skicka in ett tävlingsbidrag till P4 Nästa laddar du upp en ljudfil med inspelningen av din originallåt via P4 Nästas musikportal och mailar dina obligatoriska tävlingsunderlag (tävlingsblankett, artist- och låtskrivarbiografi och två artistbilder) till den P4-kanal där du bor eller är verksam.

Om du i egenskap av låtskrivare vill skicka in ett tävlingsbidrag till P4 Nästa laddar du upp en ljudfil med inspelningen av din originallåt via P4 Nästas musikportal och mailar dina obligatoriska tävlingsunderlag (tävlingsblankett, artist- och låtskrivarbiografi och två pressbilder) till den P4-kanal där den artist som medverkar på bidraget bor eller är verksam.

Notera att du endast kan ladda upp ditt tävlingsbidrag under inskickningsperioden 1 mars kl 9.00 – 31 mars kl 12.00 2022. Du kan inte ladda upp låten före eller efter inskickningsperioden.

P4 Nästa har en egen musikportal som inte ska förväxlas med den som Sveriges Radio använder för uppladdning av annan musik. Det är P4 Nästaportalen du ska använda. Ladda inte upp samma i låt i båda portalerna om du önskar tävla med den i P4 Nästa.

ANSÖKAN OCH UPPLADDNING TILL P4 NÄSTA

Din ansökan sker i flera steg där du får bekräftelser och ytterligare information efter varje steg (dels i P4 Nästas musikportal, dels via två e-postmeddelanden):

  1. Först fyller du i en ansökan i P4 Nästas musikportal om du vill ta chansen att medverka i tävlingen. I ansökan fyller du i namn, kontaktuppgifter, din e-postadress, ditt mobilnummer och vilken P4-kanal du önskar tävla. Sedan skickar du in din ansökan i musikportalen.

  2. Du får en bekräftelse via e-post till den adress du angav i din ansökan. I bekräftelsen finns vidare instruktioner och en länk att klicka på för att kunna ladda upp ljudfilen med ditt tävlingsbidrag i P4 Nästas musikportal.
    Om ingen bekräftelse kommit inom 10 minuter – kontrollera först att du angett rätt e-postadress i din ansökan eller att meddelandet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

  3. I detta steg laddar du först upp din ljudfil. Efter uppladdningen fyller du i uppgifter kring t ex artist och upphovspersoner i formuläret kring ditt tävlingsbidrag och skickar in det från musikportalsidan. Glöm inte att läsa tävlingsreglerna innan uppladdningen så ditt bidrag kan vara med att tävla och klicka sedan i rutan att du godtar tävlingsreglerna i sin helhet.

  4. Du får en ny bekräftelse via e-post att ljudfilen är uppladdad och sammanställning av de uppgifter du fyllt i. I bekräftelsen finns också en tävlingsblankett som du måste fylla i och maila tillbaka med vändande e-post, tillsammans med de bilder och den biografi som också behöver ingå i din ansökan.
    Om ingen bekräftelse kommit – kontrollera att du angett rätt e-postadress i din ansökan eller att meddelandet inte fastnat ditt skräppostfilter.

VIKTIGT:
Observera att din ansökan till P4 Nästa inte är godkänd förrän ljudfilen är uppladdad i P4 Nästas musikportal och tävlingsblanketten, biografierna och bilderna har mailats till den P4-kanal där du önskar tävla.  Detta behöver ske innan ansökningstidens slut 31 mars kl 12.00.

Tävlingsblanketten bifogas i den andra e-postbekräftelsen, alltså steg 4. Den finns också att hämta här.

Maths Broborg, projektledare P4 Nästa, Sveriges Radio
210208.