Sjung i Sveriges Radios psalmkör!

2:18 min

Sveriges Radio bjuder in till en digital psalmkör. Var med och sjung psalm 285, ”Det finns djup i Herrens godhet”.

Deadline har passerat. Tack för alla bidrag!

Under pandemin har man kunnat ta del av föreläsningar, andakter, gudstjänster och musik digitalt. Men att sjunga psalmer tillsammans är något som många har saknat och saknar.

För att stilla längtan bjuder Sveriges Radio in till en digital psalmkör som sjunger psalm 285, ”Det finns djup i Herrens godhet”. Alla som vill är välkomna att skicka in sina bidrag. Hundra sångare får vara med i en stor kör i radio och i en kollagevideo i våra sociala medier.

Skicka in ditt bidrag mellan 26 mars och 6 april! 

Så här gör du för att delta:

– Ta fram ljudfilen där kantor Jonas Nilsson i Skogslyckans kyrka i Växjö spelar orgelstämman till psalmen. Det är bra att lyssna på den några gånger och att öva ett par gånger innan du spelar in ditt bidrag. Ljudfilen finns högst upp på sidan.

– Längst ner på sidan finns också noter och text.

– Du kan lyssna på ljudfilen via en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Lyssna med lurar (det är viktigt att ljudet från ljudfilen inte hörs i din inspelning). Spela in en video med dig själv när du sjunger med en mobiltelefon.

– Skicka in din film till Sveriges Radio som bilaga i ett mejl till adressen liv@sverigesradio.se. Skriv ditt namn och var du bor.

Senast tisdag den 6 april klockan 8:00 vill vi ha ditt bidrag.

Sveriges Radio sätter ihop bidragen till en kör

Efter deadline sätter vi på Sveriges Radio ihop bidragen till en stor psalmkör. Resultatet hörs i Andliga sånger i P2 klockan 6:00 och i Gudstjänsten i P1 klockan 11:00 söndagen den 25 april. Dessutom klipper vi ihop en kollagevideo som vi publicerar på våra Facebook-sidor.

Genom att skicka in din inspelning samtycker du till att Sveriges Radio kan använda den i radio och för publicering i våra sociala medier.

Frågor? Se de vanligaste frågorna och svaren nedan!

Hur lyssnar jag och spelar in samtidigt?
Många väljer att lyssna på ljudfilen på dator, surfplatta eller en mobil samtidigt som de spelar in sig själva med en annan mobil.

Hur vet jag om filmen kommit fram?
Du får ett autosvar som talar om att vi tagit emot ditt mejl. Och har vi fått ditt mejl har vi med all säkerhet också fått filmen du bifogade som bilaga. 

Filmen går inte att skicka, hur gör jag?
Stora filer kan vara ”tunga” att skicka. Om din fil inte går i väg, testa att skicka den genom att använda tjänster som We transfer, Sprend, Dropbox eller Google Drive. Ange liv@sverigesradio.se som mottagarnamn så laddar vi ner din fil därifrån.

Vi är flera som vill sjunga ihop. Kan vi skicka in ett gemensamt bidrag?
Nej, vi vill att alla sångare skickar varsitt bidrag.

Övriga frågor mejlas till liv@sverigesradio.se