P4-toppen

Sonia Elvståhl & Co

3:20 min

Sonia Elvståhl & Co utmanar på P4-toppen.

Sonia Elvstål & Co är en konstellation som bildades för att skapa låten ”Äntligen Hel!” som de nu utmanar med på P4-toppen.

Sonia Elvstål, Östersund, jobbar i vanliga fall som föreläsare och brinner för att inspirera andra. När coronapandemin kom, och hon var tvungen att pausa föreläsningarna, bestämde hon sig för att skriva en låt för att fortsätta att nå ut till andra människor och på så vis kunna inspirera.

Sonia skrev till att börja med låtens text, en text som handlar om hennes eget liv. Längre tillbaka mådde Sonia psykiskt dåligt, men att börja ta hand om sig själv, det skulle hon göra ”sen”.

Plötsligt råkar hon ut för en motorcykelolycka och måste amputera ena benet. Trots olyckan började Sonia må mycket bättre och beskriver det som att det var då, vid 28 års ålder, som hennes liv faktiskt började. Då hon stannade upp, satte sig själv i fokus och fick ett bättre liv.

Under låtens skapande har hon samarbetat med musikerna Peo Zetterberg, Erika Andersson Jonsson och Roger Rådström i både text, musik, arrangemang och inspelning. Det resulterade i ”Äntligen Hel!” som släpptes i mitten av december.

Detta är Sonia & Co:s första låt tillsammans och kanske Sonias enda, berättar hon. Det viktiga är att få inspirera andra genom låten och förmedla att oavsett hur tufft livet känns, kan man ta sig fram och växa sig stark bara man lyssnar till sitt inre.

”Njut av livet varje dag och känns det som man når botten... bra, då kan man börja gå in mot land!”


Text: Sonia Elvstål

Textarrangemang: Erika Andersson Jonsson

Musik: Peo Zetterberg, Roger Rådström, Erika Andersson Jonsson

Inspelning: Roger Rådström

Leadsång och kör: Erika Andersson Jonsson

Gitarr: Peo Zetterberg

Övriga instrument samt kör: Roger Rådström

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du