Staffan Mälstam ny kanalchef på P4 Gävleborg

Staffan Mälstam blir ny kanalchef för P4 Gävleborg och tar över efter Kerstin Carlsson den 1 april.

Nu är det klart att det blir Staffan Mälstam som tar över kanalchefsuppdraget i Gävleborg efter Kerstin Carlsson.

– Staffan är en driven, tydlig, analytisk, snabbtänkt och uppskattad ledare och jag är väldigt glad att medarbetarna i Hälsingland och Gästrikland får en chef som snabbt kommer att kunna axla den här viktiga rollen för fortsatt utveckling av verksamheten, säger områdeschef Helena Bremberg.

Staffan Mälstam har varit arbetsledare på kanalen sedan 2015 och har under de senaste fem åren varit dagproducent. Han tillträder som kanalchef den 1 april.

– Jag är stolt och glad att få uppdraget att leda P4 Gävleborg med alla kreativa och kunniga medarbetare. Jag ser fram emot att tillsammans med redaktionen fortsätta utveckla den lokala journalistiken och spegla hela vårt område i nära relation med vår publik, säger Staffan Mälstam.

Kerstin Carlsson lämnar på eget initiativ kanalchefstjänsten. Hon blir kvar på Sveriges Radio och kommer inledningsvis att bl a arbeta med kompetensutveckling och coachning.

Foto Staffan Mälstam
Ange foto Sveriges Radio

För ytterligare information: Staffan Mälstam, 070-104 63 76 eller staffan.malstam@sverigesradio.se och Helena Bremberg, områdeschef Mitt, 070-684 92 01 eller helena.bremberg@sverigesradio.se