Matti Blind Berg: Min stora oro är den gröna omställningen

Statsminister Stefan Löfvén får förnyat förtroende att bilda regering. Det står klart efter dagens omröstning i Sveriges riksdag. Dryga två veckor efter att Stefan Löfvén förlorade misstroendeförklaring mot honom.

Efter dagens omröstning, som var mycket jämn, kommer han att bilda regering med Miljöpartiet, med stöd av Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Samiska företrädare har varit oroliga för ett maktskifte, som skulle kunnat försena eller stoppa arbetet med konsultationsordning i frågor som rör det samiska folket, samt översynen av rennäringslagen. Men för Matti Blind Berg, som är ordförande i riksförbundet SSR, är det miljöfrågorna som är viktigast.

– Min stora oro är den gröna omställningen. Hur ska den genomföras så att den verkligen blir grön? Som den presenteras idag är den inte grön för den här landsändan, möjligtvis för Storstockholm, men inte här, säger SSRs ordförande Matti Blind Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio