Skidskytte

Stina Nilsson får ordinarie A-landslagsplats

0:36 min
  • Under debutsäsongen som skidskytt var Stina Nilsson med i A-landslaget på en utvecklingsplats, men inför nästa säsong har hon fått en av de ordinarie platserna, det meddelade skidskytteförbundet under fredagen.
  • Nilsson är uttagen som en av sju ordinarie damåkare i landslagstruppen inför nästa säsong.
  • ”Vi går in i ett spännande år med OS som höjdpunkt. Inom A-laget sker det inte så stora förändringar förutom att vi utökat truppen med två aktiva”, säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på Svenska skidskytteförbundet.

Efter att det gått lite upp och ner i IBU-cupen avslutade hon säsongen med några riktigt starka insatser i världscuptävlingarna på hemmaplan i Östersund. Kanske var det det som avgjorde att den förra längdskidstjärnan Stina Nilsson nu alltså blir ordinarie i A-landslaget.

Även i år kommer mycket av barmarksträningen för landslaget att koncentreras till Östersund men man hoppas också kunna genomföra läger på höghöjd som förberedelse inför OS, säger Svenska skidskytteförbundets sportchef Anna-Maria Uusitalo.

Hela A-landslaget

Damer: Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Linn Persson, SK Bore, Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb, Mona Brorsson, Finnskoga IF, Johanna Skottheim, Lima SKG, Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb, Stina Nilsson, Lima SKG

Herrar: Sebastian Samuelsson, I21 IF, Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb, Martin Ponsiluoma, Tullus SG, Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb.

Utvecklingsplatser: Malte Stefansson, Oxbergs IF, Tilda Johansson, Anundsjö SKF, Oskar Brandt, I2 IF.