Stor brand och misstänkt mord vid ett studentboende i Halmstad

1:53 min

Det har varit en stor brand i ett studentboende i Halmstad. Och en person har dött. Tre personer är misstänkta för mord och för branden. De är anhållna.

På tisdagkvällen fick polisen larm om ett bråk vid ett hus för studenter i Halmstad, i Halland. När polisen kom dit brann huset. Och polisen hittade en man som var svårt skadad. Han kan ha blivit huggen med kniv. Mannen dog senare av sina skador på sjukhuset.

Det fanns ungefär 30 lägenheter i huset. Nu är nästan hela byggnaden förstörd. Rojne och Doris Ringberg bor precis bredvid huset som brann. De satt och tittade på tv när de hörde en smäll, berättar de för P4 Halland.

– Och då sa vi, vad i hela friden var detta? Och då gick vi och öppnade våran entrédörr och då kände vi att det luktade brandrök. Och då sa min fru att "jag går upp på andra våningen och tittar". Och då bara skriker hon "ring 112, det brinner i hela fastigheten!", säger Rojne Ringberg.

Du tittade ut genom fönstret, vad såg du?

– Jag såg ju alla de här lågorna som bara slog upp. Och sen så bara sprang vi ut, säger Doris Ringberg.

Polisen har tagit tre personer. De är misstänkta för mord och grov mordbrand. De är anhållna. Polisen ska nu försöka ta reda på vad som hände när mannen dog, och hur huset började brinna.