Svensk 2–0-seger mot Grekland i VM-kvalet

2:33 min

Just nu är det VM-kvalmatcher i herrfotbollen. Alltså alla länder spelar om en plats i fotbolls-VM. I lördags vann Sverige sin VM-kvalmatch mot Kosovo med 3-0. Och igår vann Sverige mot Grekland med 2-0. Båda matcherna spelades på hemmaplan.

I matchen mot Kosovo i lördags vann Sverige utan problem. Men mot Grekland igår spelade Sverige dåligt i första halvlek. Då hade Grekland flera jättebra chanser att göra mål. Första halvlek slutade ändå 0-0. I andra halvlek gjorde först Emil Forsberg mål på en straff.

Efter matchen sa Emil Forsberg till Radiosporten att alla i laget är glada över segern.

– Just nu är vi nöjda och glada, en fantastisk känsla. Det var viktigt för oss att vinna idag. Så... Otroligt viktigt för oss, otroligt viktigt!

Det andra målet gjordes av Alexander Isak, som också är väldigt nöjd med vinsten:

– Väldigt bra självklart. När vi kommer tillbaks igen så ska vi göra en bra match, först och främst mot Georgien. Och så får vi hoppas att man kanske får nåt bra resultat i andra matchen också.

Nu leder Sverige sin grupp inför de sista två matcherna i VM-kvalet. Sverige möter först Georgien och sen Spanien. Båda matcherna spelas i november, på bortaplan, alltså inte i Sverige. Laget som vinner gruppen går direkt till VM-slutspelet i Qatar nästa år. Laget som kommer tvåa får möta ett lag från en annan grupp. Den som vinner där går också till VM-slutspelet.