Svenska Jonna Sundling vann guld i VM i längdskidor

2:29 min

Svenska skidåkaren Jonna Sundling är världsmästare i sprint. Hon vann guld på världsmästerskapen, VM, i längdskidor. Såhär lät det i Radiosporten.

– Sundling går mot guld, Sundling går mot svenskt VM-guld! Ja, men det är helt överlägset..

Dag Malmqvist och Torgny Mogren kommenterade tävlingen i Radiosporten.

Idag började VM i längdskidor i Oberstdorf i Tyskland. Längdskidor finns i flera olika grenar, till exempel sprint, stafett och långa distanser. Det längsta är 50 kilometer. Idag var tävlingarna i sprint. Då åker man korta lopp väldigt snabbt.

Sverige brukar vinna flera medaljer på VM i längdskidor. Det här var andra gången som Sverige vann guld i sprint för damer. Jonna Sundling var långt före alla andra. Helt fantastiskt, säger hon till Radiosporten.

– Det är helt fantastiskt. Det här har man bara vågat drömma om och sen.. Det är så otroligt kul och sen att skidorna är superbra, att kroppen stämmer och jag kan ta den väg jag vill, allt känns perfekt, säger Jonna Sundling till Radiosporten.

Två andra skidåkare, Maja Dahlqvist och Linn Svahn, var egentligen favoriter i sprint. Men de åkte ut i semifinalen och var väldigt besvikna.

Det gick inte heller så bra för de svenska herrarna. Oskar Svensson tävlade i finalen, men där förlorade han. Han slutade på sjätte och sista plats.

VM i längdåkning slutar nästa söndag, den 7 mars.