Sverige förlorade VM-kval mot Spanien

2:27 min

Godnatt!... Godnatt!... Hejdå! Adieu!... Nej!...Nej!

Så lät det i Radiosporten igår när svenska landslaget i herrfotboll spelade VM-kvalmatch mot Spanien. Spanien har aldrig förlorat en VM-kvalmatch på hemmaplan. Det gjorde de inte igår heller, utan vann över Sverige med 1-0. Nu måste Sverige spela flera matcher för att gå vidare till fotbolls-VM i Qatar 2022.

Förbundskapten Janne Andersson är besviken över att Sverige förlorade mot Spanien. Men han är samtidigt stolt över att Sverige spelade så bra mot Spanien på bortaplan. Det säger han till Radiosporten.

– Det är en tung förlust, ser vi på matchen som helhet så genomförde vi den på ett jättebra sätt, så att... Som helhet gör spelarna det jättebra, vi står upp mot en världsnation på bortaplan och... Det är en tung förlust såklart.

Matchen spelades i Sevilla i Spanien. Länge stod det noll-noll men i den 86:e minuten gjorde Spanien ett mål. Spanien vann gruppen och får spela i VM. Men Sverige kom tvåa i gruppen och måste spela Play-off-matcher.

Det är tolv lag som slåss om tre platser i VM. Den 26 november kommer det att bli en lottning. Då får vi veta vilka lag som Sverige får möta i play-off-matcherna. Det blir tre matcher som Sverige ska spela i mars nästa år. Om de vinner två av matcherna kommer de att gå vidare. Så Sverige har fortfarande chans att komma med i fotbolls-VM i Qatar nästa år.