Sverige vann åtta medaljer i Paralympics

1:50 min

Nu är Paralympics slut. Sveriges idrottare vann totalt åtta medaljer. Två brons, fem silver och ett guld.

Paralympics är de olympiska spelen för idrottare med funktionsnedsättning. Årets tävlingar var i Tokyo i Japan, och tog slut igår söndag. Tävlingarna slutade med en stor parad, med idrottare från alla länder. Philip Jönsson bar Sveriges flagga i paraden. Han vann Sveriges enda guldmedalj, i stående skytte.

26 svenska idrottare var med i Paralympics. De vann totalt åtta medaljer. Den sista medaljen kom igår söndag, på tävlingarnas sista dag. Det var Anna Normann som vann silver i liggande skytte. Och hon tyckte att det kändes jättebra, berättade hon för Radiosporten.

– Får man svära? Det känns jävligt bra, faktiskt. Nu blir säkert mamma jätteledsen, men det skiter jag i...Alltså det är så fantastiskt, det är så skönt!, sa Anna Normann.

Sverige vann totalt fem silvermedaljer. Förutom Anna Normann så vann Anna Beck två silver i cykel, Louise Etzner Jakobsson vann ett silver i dressyr, och Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck vann ett silver i bordtennis i lag. Och cyklisten Louise Jannering vann två bronsmedaljer.