Barnprogram

SVT:s första egna animerade serie på nordsamiska

I höst sänds tre nya samiska barnprogramsserier för olika åldrar. Ett av programmen är SVT:s första egna animerade serie Jassabarnen & Gudagåvan. Den bygger på samisk mytologi och är på nordsamiska. Förutom den kommer även realityserien Hästäventyret för ungdomar och Räven för de yngre barnen.

I klippet hör du Marit Kuhmunen Blom som har skrivit berättelserna till animationen.

Jassabarnen & Gudagåvan kommer att sändas i åtta avsnitt och är för åldergruppen 7-12 år. Räven är för de yngre barnen och kommer i tolv avsnitt med fokus på ord och musikvideos. Hästäventyret är en realityserie om hästar och ridning där ungdomarna får nya utmaningar. Den kommer i fem avsnitt och är för åldersgruppen 12-16 år.

Exakt datum för premiärerna är ännu inte klart, men de kommer någon gång under hösten. Alla är på nordsamiska men Jassabarnen & Gudagåvan kommer även senare på de andra nationella minoritetsspråken Meänkieli, Jiddish och Romani chib.

Just nu kan du se sista säsongen av Hejolojla där figurerna Räven och Glotten bygger en rymdraket. Se programmet på lördagar i Barnkanalen kl.13.45, eller på SVT Barn eller SVT Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio