Sweat - en influencer bakom tårarna

2:06 min

Sylwia är framgångsrik influencer som öppnar sig om sin ensamhet, det möter sponsorprotester men också klick och TV-soffor. (Premiär 12 mars).
Betyg: 3

Titel: Sweat
Regissör: Magnus von Horn
Manus: Magnus von Horn
Skådespelare: Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna
Genre: Drama
Betyg: 3

Magnus von Horn tar tid på sig när han gör film. Den förra, Efterskalv, handlade om en ung kille som återvänder till den lilla orten där han växt upp efter ett fängelsestraff. Han hade dödat sin flickvän. En molande historia på den svenska landsbygden.
Nya "Sweat" filmen öppnar på ett köpcentrum i Warszawa...

Sylwia kör ett fitnesspass tillsammans med en stor och hänförd skara som efteråt vill ta selfies med henne. Skogsgrönt och åkerbrunt från Efterskalv har bytts mot rosa trikåer och vita leenden.
Magnus von Horn har sagt att han gärna gör film om någon han först tycker känns långt ifrån honom själv, som en mördare eller här en influencer, för att sen försöka ringa in den personen, se vad som finns gemensamt i oss.
I Sweat får vi alltså följa framgångsrika influencern Sylwia som en dag postar en film där hon talar ut, gråter och säger att hon saknar någon som kan trösta henne. Och en sponsor protesterar, men det ger klick och plats i bästa TV-soffan.
"Sweat" är välgjord, Magdalena Koleśnik välfunnen som Sylwia, men vill man verkligen veta vad som döljer sig bakom influencerns sociala media-jag, och får vi verkligen veta det? Ja, så känner jag när jag ser filmen. Jag hade velat skrapa än mer på ytan, se mer av relationerna med mamman och släkten som har åsikter om det mesta.