The man who sold his skin - en vunnen frihet, en förlorad frihet

1:31 min

En flykting säljer sin rygg till en konstnär för att i utbyte få ett pass och ett visum. Fascinerande om mänskligt värde. (Premiär 23 april).
Betyg: 3

Titel: The man who sold his skin
Regissör: Kaouther Ben Hania
Manus: Kaouther Ben Hania
Skådespelare: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw
Genre: Drama (svart humor, enligt regissören)
Betyg: 3

Sam Ali har tvingats fly krigets Libanon och kvar i landet är hans älskade. Men så gifter hon sig med en rik, inflytelserik äldre man och flyttar till Belgien. Ett land som är omöjligt att ta sig till för Sam.
Så i Libanon möter han en konstnär som erbjuder honom ett sätt att ta sig till Belgien. Om han låter konstnären tatuera ett konstverk på hans rygg så kommer han att få både pass och visum, tatueringen som är lika stor som Alis rygg är dessutom en stor visum-stämpel. Han får en frihet, men förlorar en annan.
Nu måste han posera på museer och gallerier, konstnären äger nu hans ryggtavla. Den tunisiska regissören Kaouther Ben Hania har gjort en film som är tänkt att både underhålla och provocera, svart humor kallar hon filmen.
En del paralleller finns till Ruben Östlunds The Square, med en cynisk konstvärld som här använder sig av en flykting för att få uppmärksamhet.
Mitt betyg till "The man who sold his skin" blir en stark trea.