Tidigare utredaren föreslagen till renskötsellagskommittén

Han säger att han hållit på med rennäringslagen i hela sitt vuxna liv. Nu är politikern och renskötaren Olof T Johansson Rago nominerad av sitt parti att sitta med i den parlamentariska kommitté som ska utreda rennäringslagstiftningen.

– Jag har levt med den nya rennäringslagen sedan dess tillkomst 1971 och jag har tittat på de gamla rennäringslagarna, säger miljöpartisten och renskötaren Olof T Johansson Rago som är nominerad av miljöpartiet som ledamot i kommittén som ska utreda rennäringslagstiftningen.

Den här veckan väntas det blir klart vilka ledamöter och experter som utses för att under fyra år utreda rennäringslagstiftningen. Det är en parlamentarisk kommitté med representanter från alla riksdagspartier.

Till kommittén knyts också en rad sakkunniga i form av personer nominerade av sametingspartierna och experter från organisationer och föreningar. Alla har fått nominera sina kandidater till kommittén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio