Tigrar - toppfotbollens baksida

1:22 min

En film om baksidan av toppfotbollens värld, där spelarna blir handelsvaror och pressen är enorm på unga talanger. (Premiär 27 augusti).
Betyg: 4

Titel: Tigrar
Regissör: Ronnie Sandahl
Manus: Ronnie Sandahl fritt efter Martin Bengtsson bok "I skuggan av San Siro".
Skådespelare: Erik Enge, Frida Gustavsson, Alfred Enoch
Genre: drama
Betyg: 4

Tigrar är Sveriges bidrag till Nordiska Rådets filmpris, välgjort alltså och ett viktigt ämne. Tigrar bygger på Martin Bengtssons bok "I skuggan av San Siro" en självupplevd berättelse om när han som 16-åring och en av Europas största fotobllstalanger värvades av storklubben Inter och flyttade hemifrån till ett internat i Milano där många tittade snett på honom eftersom han innebar ännu en konkurrent om platserna i laget. Martin drabbas av ohälsa och tiden i ilano blir allt tuffare. Det här har Ronnie Sandahl gjort film av, och det blir ett sammanbitet porträtt av en kille satt under press, inte minst från sig själv, i en värld där framgång och pengar betyder allt. Det här är en av höstens mest spännande svenska filmer, och borde locka många.
Betyget från mig blir en fyra, kanske saknar jag lite fotbollslust i några glimtar, det blir väldigt cyniskt. Men det är en välgjord spegling av toppfotbollens baksida.