Tusses låt kom på plats 14 i Eurovision Song Contest

2:56 min

I lördags var det final i musiktävlingen Eurovision Song Contest. 26 länder i Europa tävlade med sina låtar, och Sverige kom på plats 14. Det var artisten Tusse som tävlade för Sverige. Han sjöng låten Voices.

Tusse säger till tidningen Expressen att han är nöjd med sitt uppträdande. Men han hade velat ha mer poäng. I alla fall en tolva. Det är den högsta poängen en låt kan få av de andra länderna. Sverige fick inga tolv poäng i år. Det tycker Tusse är tråkigt.

– Tråkigt att inte få några tolvor dock. Man hade velat ha en "douze points", säger Tusse.

Men 19 år gamla Tusse är glad ändå. Han säger till tidningen Expressen att det har varit en ära att få tävla för Sverige. Han är glad att få representera landet som han kom till när han var åtta år.

– Jag vill bara säga stort tack. Det är såhär. Om man kollar på min historia, att komma hit som åttaåring och bli välkomnad i det här landet. Och sen får jag representera Sverige, och det har varit en ära, säger han.

Det var Italien som vann tävlingen med rock 'n' roll låten Zitti e bouni.

Och nu är Eurovision Song Contest slut för i år. Alla artister har varit i staden Rotterdam i Nederländerna under tävlingen. Så nu får Tusse åka tillbaka hem till Sverige. Han säger att han har haft väldigt roligt i Rotterdam, och att det bästa med resan var att inte göra något skolarbete.

– Men det bästa måste jag säga har varit att undvika skolarbetet lite. Man har haft en ursäkt så att säga, säger Tusse.