TV-programmet Paradise Hotel stoppas efter misstänkta övergrepp

3:20 min

TV-programmet Paradise Hotel stoppas. En man som var med i programmet misstänks för sexualbrott mot två kvinnor i programmet.

Paradise Hotel är en dokusåpa som visas på streamingtjänsten Viaplay. I programmet bor en grupp singlar tillsammans på ett lyxhotell i Mexiko. De ska bilda par, och varje vecka åker en person ut ur tävlingen.

Nu har två kvinnor i programmet anmält en man för sexualbrott. De är alla med i den här säsongen av programmet. De misstänkta brotten hände medan de spelade in programmen i Mexiko för några månader sedan.

Mannen fick lämna inspelningen. Produktionsbolaget sa till honom att han brutit mot regler. Men inspelningen visades ändå på Viaplay senare under våren. Efter avsnittet berättade kvinnorna att mannen begått sexualbrott mot dem. De berättade det i tidningen Expressen.

Då pausade TV-bolaget programmet, och tog bort avsnitten från streamingtjänsten. Mannen blev anmäld till polisen. Åklagaren gör nu en undersökning om misstänkt sexualbrott. Nu stoppas den här säsongen helt, berättar TV-bolaget Nent idag. Inga fler nya eller gamla avsnitt kommer att visas.

TV-bolaget Nent har beställt Paradise Hotel av produktionsbolaget Mastiff, som gör själva programmen. Nu ska Nent undersöka om Mastiff och de själva har gjort något fel. Anders Jensen är chef för bolaget Nent. Han säger till TV4 att flera saker har gått fel och att både Nent och Mastiff är ansvariga. Och programmet borde inte ha visats, säger han.

– Vi är beställare. Vilka frågor har vi ställt, vilka krav har vi ställt? Har vi gjort det på ett sätt som gör att vi kan stå upp för att vi har gjort allt vi kan? Till syvende och sist har vi publicerat något som inte borde ha publicerats, och det får inte ske, säger Anders Jensen till TV4.

Produktionsbolaget Mastiff har fått mycket kritik. P3 Nyheter på Sveriges Radio har gjort en granskning. De har pratat med 20 personer som varit med i Paradise Hotel tidigare. Elva av dem berättade att de har sett eller varit med om sexuella ofredanden under inspelningen. Flera säger att produktionsbolaget har försökt hindra dem från att prata om det som hände. Men produktionsbolaget Mastiff säger till P3 Nyheter att det inte stämmer.