2021-04-05

Unik podd för bebisar aktuell med en tredje säsong

I dag är det premiär för tredje säsongen av den populära Bebispodden – tio små korta avsnitt som riktar sig till barn 0-2 år. Bebispodden, som är en av Barnradions mest efterfrågade poddar, fungerar som en ljudlig pekbok och tar upp sådant som små barn kan känna igen sig i.

– Vi på Barnradion är både glada och stolta över det fina mottagande vår satsning för de allra yngsta har fått. En podd för bebisar är ju något helt unikt – och om man får tro lyssningssiffrorna är det också något som många har letat efter, både hemma och på förskolan. Därför känns det väldigt roligt att nu kunna släppa en ny säsong!, säger Barnradions samordnare Per Palmqvist.

Programmen görs av musikern och skådespelaren Micaela Gustafsson. Micaela har även gjort ”Trotspodden” för Barnradion, en programserie som riktar sig till barn i 3-5 årsåldern. Musiken till Trotspodden utsågs till ”Bästa barnmusik” på Manifestegalan 2021.

De två tidigare säsongerna av Bebispodden har fått över 1,2 miljoner lyssningar sedan starten 2017. I arbetet med tredje säsongen har publiken återigen fått vara med och önska teman. Några teman från årets säsong är ”Plipp plopp regn”, ”Ridarida hoppigalopp” och ”Kalaaaas!”

– Så himla roligt att så många lyssnar på Bebispodden och att jag har fått möjlighet att göra en tredje säsong. Att göra Bebispodden är som att stiga in en sorts bubbla där jag helt kan gå loss på att skapa små trudelutter och leka med olika ljud. Och det är det bästa jag vet!, säger Micaela Gustafsson.

Bebispodden är utvecklad tillsammans med bebisar och testad på bland annat förskolors småbarnsgrupper. Podden är gjord för att lyssna på tillsammans, föräldrar och barn. 2018 belönades den med två guldmedaljer på radiofestivalen New York Festivals. Bebispodden illustreras av Charlotte Ramel, som bland annat har vunnit ”Elsa Beskow-plaketten” och ”BMF-plaketten”.

Lyssna i Sveriges Radios app eller på sverigesradio.se/bebispodden  Bebispodden sänds även i Barnradion i P4 med start måndag 5 april kl. 18.43.

Pressbilder:
Bebispodden avsnitt ”Nappen”
Illustration: Charlotte Ramel

Micaela Gustafsson
Foto: Anna Svensson Kundromichalis

För mer information, vänligen kontakta:
Per Palmqvist, samordnare Barnradion
per.palmqvist@sverigesradio.se
079-066 31 07

sverigesradio.se/press