Pressmeddelande från Sveriges Radio 2021-03-30

Utmanande underhållning i nya podden Hot Take i P3

Hot Take i P3 är en ny veckopodd med Assia Dahir, Ahmed Berhan och Johannes Cakar, tre personer med svart bälte i populärkultur och humor. Podden som springer ur hiphop- och internetkultur blir en unik podd som ansluter sig till P3 Din Gata. Hot Take i P3 sänder sitt första avsnitt idag och släpper ett nytt poddavsnitt varje tisdag.

Med ett genuint tilltal och välproducerad ljudbild plockar Hot Take i P3 upp veckoaktuella ämnen som ramas in med humor och hiphop-musik. P3:s nya podd bygger på de tre delarna Veckans hot take, Saker vi inte kommer bry oss om nästa vecka och Veckans slap.

– Det känns riktigt kul och spänt inför lanseringen! Men jag kunde inte vara i säkrare händer då både Ahmed och Johannes är så snälla, roliga och underbara personer och jag älskar oss tre tillsammans. Det kommer bli riktigt rowdy! Jag tror att vår konstellation kommer att bjuda in lyssnaren som en del i gänget och förhoppningsvis skrattar vi så en får abs, säger Assia Dahir, programledare i Hot Take i P3.

Veckans hot take bygger på opopulära åsikter om en viss nyhet som har ägt rum under veckan, t.ex. en lansering av ett nytt musikalbum. Saker vi inte kommer bry oss om nästa vecka lyfter en utvald händelse som bara är het precis just nu, t.ex. en kontroversiell tweet. Medan Veckans slap bygger på någon som de tre experterna i podden bedömer har dummat sig lite extra, varpå denne får en slap på fingrarna. 

Podden Hot Take i P3 blir en del av P3 Din Gata som nylanserades i början på året som en renodlad hiphop-kanal med storstadsfokus.

– Det känns självklart att en podd som Hot Take ska finnas under P3 Din Gatas tak. Alla vi som älskar den här genren älskar också att diskutera åsikter om kulturen. Och jag kan inte komma på tre bättre hiphop-provokatörer än just Assia Dahir, Johannes Cakar och Ahmed Berhan. Den här podden kommer uppröra lika mycket som den kommer underhålla – och jag ser fram emot det, säger Amel Suljevic, kanalproducent för P3 Din Gata.

Assia Dahir är även en av profilerna i P3 Din Gata där hon leder kvällsprogrammet Mixen som lyfter den hetaste hiphop-musiken just nu. Som skicklig DJ och meme-queen är Assia Dahir ett välkänt namn inom den svenska hiphop-klubbscenen.

P3-profilen Johannes Cakar förvaltar numera även kanalens busringningsarv när han lyfter på luren varje fredag i kanalens nyligen lanserade humorpodd P3 Busringer. P3 Busringer släpper 10 minuter långa nagelbitande avsnitt varje vecka och skapar genom överraskningsmoment Sveriges nästa stora prank-program.

Ahmed Berhan har tidigare medverkat i Tankesmedjan i P3 och varit en välkänd röst i Morgonpasset i P3.

Hot Take i P3 släpper sitt första avsnitt idag och programmet sänds även i P3 Din Gata på dagtid. Ett nytt poddavsnitt kommer ut varje tisdag och hittas i appen Sveriges Radio Play och på webben.

Pressbilder
Ahmed Berhan, Assia Dahir och Johannes Cakar. Foto: Lina Arvidsson 
Högupplöst: https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/90b52c8f-500a-4c39-8c09-1d7ff03fcb80.jpg
Lågupplöst: https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/6dc3d29e-13b5-4673-948e-d7e194c560f7.jpg

För vidare information, vänligen kontakta:
Nor Toma, Kommunikationspartner
Nor.Toma@sverigesradio.se

Amel Suljevic, Kanalproducent P3 Din Gata
Amel.Suljevic@sverigesradio.se