Välkommen till Radioleaks – bryt tystnaden

Radioleaks är en krypterad tjänst för dig som vill lämna information till Sveriges Radio. Hjälp oss avslöja maktmissbruk och korruption. Hur fungerar ditt äldreboende, hur behandlas du av din arbetsgivare, hur används skattepengarna på myndigheten där du jobbar?

Vi tar emot allt från mycket känslig information till din berättelse om missförhållanden på jobbet.

  • Via Radioleaks kan du digitalt och krypterat lämna uppgifter till Sveriges Radios reportrar.

  • Informationen som kommer till Sveriges Radio via Radioleaks bearbetas och granskas av reportrar och redaktörer. Före publicering kommer informationen att ha utsatts för samma granskning och värdering som gäller all information som kommer till oss. Publiceringen styrs av samma publicistiska regler som gäller hela Sveriges Radios verksamhet.

  • Radioleaks är uppbyggt för att ge största möjliga säkerhet. Innehållet som skickas till oss krypteras. Men inget system är helt säkert. Din säkerhet och möjlighet att förbli anonym som källa beror i hög grad på hur du själv agerar, på vilket sätt du väljer att lämna informationen. Läs mer i våra råd om hur du bör lämna information.

  • Sveriges Radio avslöjar inte identiteten på källor som ger oss information. Läs mer om Meddelarskydd och källskydd.

  • I Radioleaks kan du välja vilken redaktion du vill lämna ditt tips till, Ekot, Kaliber eller din lokala kanal.

  • Sveriges Radio är ett public serviceföretag. Det innebär att vi är oberoende och att vi jobbar i allmänhetens tjänst. Att ta beslut om att överlämna material, att bli en källa, är inte ett lätt beslut, det är också förenat med risker och det har vi stor respekt för. Läs mer om hur du kan skydda dig själv.