Vanliga frågor och svar om Musikhjälpen

Du kan förstås också ställa frågor till oss via musikhjalpen@sverigesradio.se eller via sociala medier (vi finns på de flesta stora plattformar).

Men kolla gärna här först om din fråga redan är besvarad!

Vad är det här ”Musikhjälpen” som alla pratar om egentligen?
Vad kul att du frågar! Vi har nämligen skrivit en lagom lång text om just det som du hittar här. Där hittar du även information om tidigare år.

Vad är årets tema?
Det berättar vi senare i höst.

Vilka är programledare?
Det kommer vi berätta när det närmar sig MH-veckan.

Vart ska ni?
Vi åker till Gamla torget i Norrköping!

När hålls Musikhjälpen 2021?
13-19 december

Hur kan jag bidra?
Det finns massor av sätt att bidra till Musikhjälpen! Här kan du läsa om dem.

Vart går de insamlade pengarna?
Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med temat på olika sätt. Här kan du läsa vart pengarna från #mh19 går.

Hur vet ni att pengarna gör skillnad?
Insamlade medel beviljas till beprövade svenska organisationer som sedan länge finns på plats och har ett dokumenterat samarbete med lokala organisationer.

Radiohjälpen går igenom den sökande organisationens kapacitet för finansiell uppföljning och kontroll, och rapporter från projekten måste dessutom gås igenom av en oberoende revisor för att säkerställa att pengarna använts på rätt sätt.

Radiohjälpen gör även projektbesök och följer upp projekten, en del med ett filmteam som dokumenterar projektets verksamhet och producerar s k kvittofilmer för allmänheten. Här kan du se vart pengarna från #mh19 går!

Jag har en annan fråga!
Ok, kontakta oss på musikhjalpen@sverigesradio.se eller via sociala medier!