Världens vackraste pojke - sorg och världsberömmelse

1:38 min

Vackert och sorgligt när vi får följa Björn Andrésen söka sig tillbaka till åren då han blev världens vackraste pojke. (Premiär 15 oktober).
Betyg: 3

Titel: Världens vackraste pojke
Regissör: Kristian Petri, Kristina Lindström
Manus: Kristian Petri, Kristina Lindström
Genre: Dokumentär
Betyg: 3

Han var 15 år då den store italienske regissören Visconti kom till Sverige för att hitta en ung vacker pojke till sin filmatisering av "Döden i Venedig" och han hittade Björn Andrésen, och man ser på bilderna från den tiden och deras möte hur till sig Visconti blir, och hur undrande, ja förvirrad Björn är.
Det är mormor som skickat honom till Grand Hotel där unga pojkar paraderar förbi världsregissören och blir bedömda efter utseende.
Björn får rollen och det förändrar hans liv. Trycket, uppmärksamheten och alla lystna blickar får honom till slut att ta till tabletter och droger, kanske pålurad.
Ja, det blir både världsberömmelse och tragik för Björn Andrésen och det får vi möta i dokumentären "Världens vackraste pojke".
Där man nog kan säga att verkligheten överträffar dikten. En dröm för en dokumentärfilmare. I det här fallet två stycken, Kristian Petri och Kristina Lindström har gjort filmen som nu går upp på bio.

Stark trea i betyg.