OS i Peking 2022

Sverige spås slå medaljrekord i OS efter VM-framgångarna

1:28 min
  • VM-vintern har varit så framgångsrik för Sverige att medaljprognoserna nu skrivs upp inför vinter-OS i Peking 2022. Med VM-hjältar som skridskoåkaren Nils van der Poel, skicrossåkaren Sandra Näslund samt skidskyttarna Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg så meddelar nu statistikbyrån Gracenote att dom tror på rekordmånga 16 svenska medaljer i Peking.
  • "Deras statistik är är inget man bara förbigår. Men man får ta den med en nypa salt. Det är en hyfsad riktlinje, men man får väga in en del saker som logaritmen inte kan räkna med. Men det låter väl positivt att det skulle kunna bli så", säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till TT.
  • Det mästerskap som återstår är skid-VM och Reinebo flaggar för att det kommer att bli avgörande för hur man ser på OS-truppens chanser att slå medaljrekordet på 15 medaljer från Sotji 2014. "Deras framgångar har visat vägen för hela truppen. Därför är det extra intressant att se på hur det går för längdskidor det här världsmästerskapet", säger Reinebo.