Högt pris för bättre syn

55 min
Slipp glasögonen och får perfekt syn på bara några minuter - ögonoperationer säljs numera som vilken vara som helst, men det gäller att läsa det finstilta. För John slutade operationen med sämre syn och förstörda tårkanaler. Ögonläkare Sven Crafoord vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Våndan kring ekonomiska beslut

Varför tycker många att det är så jobbigt att fatta beslut om pensionsförvaltning och sparande? Ylva Yngvesson, civilekonom på Swedbank, har skrivit boken Pengarna är dina!

Egna varor – en lönsam affär

Affärernas egna varor, såsom ICA Basic, Signum och Änglamark, upptar en allt större del av butikshyllorna. Men vad innebär det för utbudet i helhet? Och blir det bättre för oss konsumenter?   

Expertsvar

- När min gymnasieklass hyrde ett studentflak i våras var vi tvungna att lägga 5000 kronor i deposition utöver själva hyran, men nu får vi inte tillbaka våra pengar. Vad kan vi göra? Den och fler lyssnarfrågor besvaras av vår konsumentexpert Carin alundgren,.

Veckans lista – SJ:s prissystem

Aldrig tidigare har vi fått så många mejl till Plånboken som efter vårt inslag om SJ:s prissättning. Den här veckan listar vi några av reaktionerna.