Tio minuter med Martin Hederos

9:39 min
I mer än 25 år har musikern, arrangören och kompositören Martin Hederos turnerat med olika grupper och konstellationer. Redan som tolvåring turnerade han i Grums-trakten som spelman.

Skidåkning och matlagning står högt i kurs - men det är musik som är viktigast för Martin Hederos. Han var med och grundade kultbandet ”Soundtrack of our lives” och spelar nu i "Tonbruket".

Kerstin Berggren träffade Martin i studion i Stockholm. Där trivs han med den 135 år gamla flygeln som har ett underbart mjukt sound och det mycket speciella pianot som låter ”vinyl”, orgeln och fiolen som väcker spelmannen i Martin och folkmusiken som han återkommit till.

Nyligen gav han ut sin kritikerrosade soloskiva ”Piano solos”. Han har spelat med tecknaren och konstnären Jesper Waldersten på scenen, ett unikt samarbete i text, bild och musik. Martin Hederos har spelat med Ane Brun, Sofia Karlsson, Nina Persson, Anna Ternheim och många andra. Han har även släppt två duoskivor vardera med Mattias Hellberg och Nino Ramsby.

Martin Hederos kan också höras på bio, i Peter von Poehls guldbaggebelönade musik till filmen ”Korparna”.