Möt Paula McManus, skådespelare!

29 min
Paula McManus är skådespelare, dramatiker och regissör, född 1968 i Stockholm. Hon är autodidakt och började sin teaterbana hos den fria gruppen Ung utan pung.

Hon blev känd för många som programledare i TV, där hon tillsammans med Calle Marthin ledde  programmet Bullen 1998-2003.

Parallellt med det jobbade hon på Stockholms Stadsteaters Backstage. Hon var både skådespelare och med i det konstnärliga rådet på teatern.

Hon har skrivit pjäser för Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst, inte minst – där hon jobbat en hel del de senaste åren. Hon fick bland annat ett väldigt fint mottagande för klassrumsteatern Sexigt på riktigt. Totalt har hon skrivit ett trettontal pjäser.

Hon har också gjort det lite speciella projektet Psykakuten – en sorts improviserad terapiteater, som bygger på publikens medverkan.

Och så har hon gjort en del TV, som Emma åklagare t ex och varit med i filmer som Att göra en pudel, Kopps och Allt flyter.

Mycket radio har det också blivit för Paula McManus: Frispel och På minuten i skarven 90- 00-tal, hon var med och gjorde det feministiska humorprogrammet Systrarna år 2012. Hon har medverkat i flera produktioner här ifrån Sveriges Radio Drama – t ex Cheferna av Malin Axelsson. Och så har hon sommarpratat, här i P1, år 2003.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records