Hur kul är Haneke? Och vad har Star Trek med teater att göra?

59 min
Vi diskuterar nya filmen av Michael Haneke, känd för sina beckmörka dramer - med titeln "Happy End". Och så kommer teaterregissören Nils Poletti till studion för att tala om Star Trek och scenkonst.

Utifrån "Happy End", som har svensk premiär i dag, talar vi om svart humor och tragik med kulturjournalisten Charlotte Wiberg och Kulturredaktionens Jenny Teleman.

Nils Poletti är mångårig chef och regissör på ansedda Turteatern i Stockholmförorten Kärrtorp. I höst blir han i stället chef för Östgötateatern i Norrköping. I sin senaste uppsättning, Visit Qo’noS, kretsar Poletti helt kring Star Trek-världen Klingon. Här berättar han varför - och om vad han tycker sig ha uppnått på Turteatern. 

Dessutom intervjuar vår reporter Karin Svensson stjärnskådespelaren Willem Dafoe, som är Oscarsnominerad för sin roll i bioaktuella filmen "The Florida Project".

Roger Wilson har träffat Armando Iannucci, skapare av tv-serierna "The thick of it" och "Veep" - och så kommer Bokradions Marie Lundström till studion för att berätta mer om bokcirklarna som valts ut för att kora vinnaren av Sveriges Radios romanpris 2018.

Programledare: Roger Wilson.

Producent: Mattias Berg.

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.02
  Orchestral Manoeuvres in the Dark - If You Leave
  Album: The Best Of Orchestral Manoeuvres In The Dark
  Bolag: Virgin Records
 • 13.05
  As Tyrants Fall - Exoteric
  Album: Total Deathcore Volume 3 Unreleased
  Bolag: None
 • 13.26
  Bo Dawkins - In the Mood
  Album: Blow: City of Dreams
  Bolag: Czar Records
 • 13.31
  Danny Diablo - Skit
  Album: The Street CD Vol.1
  Bolag: Countdown Records