"Vargen vacklar omkring bara någon meter från mig"

45 min
Vi var med när den första vargen sövdes, efter en veckas spårning, i ett stort forskningsprojekt. Mobbning i och utanför mobilen påverkar tonåringar likadant och fettberget i Londons kloaker har analyserats och hamnat på museum.

Vår reporter Niklas Zachrisson kom lätt omtumlad hem från en vetenskaplig vargjakt med flera dagars spårning, surrande helikoptrar och till slut sövande pilar och märkning av en varg.

Det kanske märkvärdigaste ögonblicket var när vargen vaknade upp och omtöcknad vacklade omkring några meter bort. "Ska jag vara rädd nu?" undrade Niklas.

I Veckomagasinet hör vi också om ny forskning som visar att umgänge på sociala medier har samma påverkan på ungdomars hjärnor som kontakter när mobilen ligger i fickan. Vi hör om vad det så kallade fettberget i Londons kloaker egentligen består av och om att de tidigaste kända grottmålningarna i Europa nog har gjorts av neandertalare.

Och så går vi på vetenskapliga konferenser och hör om havet och klimatet och hur vi egentligen skulle reagera om vi fick veta att vi inte är ensamma i unversum.

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.03
  The Modern Jazz Quartet - It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)
  Album: Vendome
  Bolag: Chard
 • 14.54
  V.A. - 공부할 때 듣는 집중력 향상 음악 소리
  Album: 힐링음악 명상의 세계 Vol.8
  Bolag: (주)루미넌트엔터테인먼트