Människan, hon är ett känsligt djur

42 min
Vi möter två av vårens debutanter, och så dyker vi ned i radions arkiv och går på anställningsintervju med Gunnar Ekelöf och Tomas Tranströmer.

Författaren Rafael Donner är här med sin första bok "Människan är ett känsligt djur. Boken är en samling essäer om skam, ensamhet, manlighet, stolthet. Är vi i grunden ensamma varelser? Och kan litteraturen göra oss mindre ensamma? Det blir ett samtal som berör allt från skrivande till uppväxten på landet i Finland på 90-talet.  

Och så kommer en annan av vårens debutanter hit: Jacob Sundberg som skrivit boken "Vi hör av oss." Det är en novellsamling med nio noveller som alla kretsar runt anställningsintervjuer. Han hjälper oss att reda rätt: vad är det för språk vi använder när vi söker jobb? Vi letar oss även bakåt i radions arkiv och tar hjälp av några, inte helt okända, poeter för att få svar på vanliga frågor man kan få på anställningsintervjuer.

All musik som är med i programmet hittar du på vår egen spotify-lista. Klicka HÄR så kommer du till den.

Nästa vecka har Lundströms Bokradio uppehåll och är tillbaka lördag den 10 mars. Då drar vårens första bokcirkel igång! Tillsammans med er lyssnare, poeten UKON och författaren Åsa Larsson läser vi romanen "Stenarna skola ropa" av Ruth Rendell. Till första träffen läser vi fram till och med kapitel 8. Häng med!

Programledare: Marie Lundström
Producent: Alba Mogensen & Fredrik Wadström

Musik som spelats i avsnittet