Stina med mirakelbebismamman Ellinor

47 min
”Jag litade blint på dig. Du gav mig förhoppningar. Du gav mig löften. Kanske missförstod jag. Jag hoppas att vi kan ta nya tag, jag och du, min kropp.” Ellinor Wikman, söndagens gäst.

Redan som tonåring föreställde sig söndagens gäst Ellinor Wikman livet som mamma. Sedan dess har det varit så många försök, så mycket smärta och förtvivlan blandat med glädje och hopp, så många turer med kirurgiska ingrepp, missfall och provrörsbefruktningar. För tre år sedan fick hon veta att hon har endometrios – kanske är det den som har gjort det så svårt för Ellinor att bli gravid.

Och aldrig har Ellinor och hennes man givit upp, den man som hon kände redan första gången de träffades att det fanns en själslig kontakt med.

Det som fått Ellinor att orka när det varit som tuffast är en fantastisk man, naturen och att skriva dagbok. Hon har aldrig slutat skriva, sen hon en gång lärde sig det.

Hon vågar knappt tro att det är sant, men efter att nästan halva livet ha längtat efter barn, är Ellinor faktiskt mamma till en mycket efterlängtad bebis. Och utmaningen är att inte oroa sig för mycket, att vänja sig vid att barnet är här nu.

Hör Stinas möte med mirakelbebismamman Ellinor på söndag kl 23-00 i Sveriges Radio P4. Frågor och kommentarer kan du maila till sondagsstina@sverigesradio.se eller skriva i sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Portugal The Man - Feel It Still
  Kompositör: John Hill, Asa Taccone
  Bolag: Warner Bros
 • 23.26
  Sergio Mendes, Brasil '66 - Mas Que Nada
  Album: Mais Que Nada
  Kompositör: Jorge Ben
  Bolag: A & M
 • 23.48
  Per Gessle, Lars Winnerbäck - Småstadsprat
  Kompositör: Per Gessle
  Bolag: Bmg Scandinavia