P1-morgon onsdag den 28:e februari med Anna Hernek

Här finns inget ljud
Migrationsfrågan i Italienvalet. Senaste nytt om vädret. Viktig vecka för Brexitförhandlingarna. Eventuella förändringar i handikappersättningen upprör. De senaste trenderna från mobilmässan.

Välkomna att lyssna på februaris sista P1-morgon som leds av Anna Hernek.

Välkomna att lyssna på P1-morgon som leds av Anna Hernek.
6.15: Italien går till val på söndag och migrationen är en av de hetaste frågorna i valkampanjen. Hör SR:s migrationskorrespondent Alice Petréns reportage från södra Italien.

6.20: Utrikeskrönika signerad Palmira Koukkari Mbenga, korrespondent med ungt perspektiv.

6.25: I förra veckan avslöjades det vilka restauranger som tilldelats de åtråvärda Michelin-stjärnorna. För många danska bönder var det en nervös kväll, sedan en tid tillbaka finns det en särskild karta där man kan se vilka gårdar som levererar livsmedel till de bästa restaurangerna. SR:s Danmarks-korrespondent David Rasmusson har besökt en en prisad gård.

6.39: Det är avgörande vecka för Brexitförhandlingarna mellan EU och Storbritannien. EU ska bland annat komma med viktiga dokument om själva utträdet och övergångsperioden. Hör Ekots EU-kommentator Susanne Palme och SR:s korrespondent i London Claes Aronsson, om vad som står på spel.

7.18: Regeringen vill ta bort den så kallade handikappersättningen till blinda och döva och ersätta den med en behovsanpassad ersättning. Det här är någonting som fått synskadade och döva att protestera. Hör Håkan Thomsson, ordförande synskadades riksförbund och Fredrik Lundh Sammeli, ordförande Socialförsäkringsutskottet (S).

7.39: Det är drygt ett halvår kvar till valet och nu kommer den sammanvägning av opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot. Hör Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach om vad siffrorna visar.

8.15: Större skärmar och bättre kameror, men hur blir det med telefonsamtalen? Rapport från världens största mobiltelefonimässa i Barcelona.