Att bli osökbar på nätet

40 min
Många vill få bort information om sig själva från internet. Men är det bra eller dåligt att vara osökbar när man vill dejta eller söka jobb?

Allt fler svenskar vill göra sig osökbara på nätet. Oftast handlar det om att se till att kränkande länkar blir borttagna. Men om man redan från början vill bli en person som inte har några träffar på nätet hur gör man då? Och är det en bra taktik när man ska söka jobb? Vi reder ut detta med hjälp av mediestrategen Brit Stakston.

Omvärldens intresse för Sveriges försvar

Vi får också besök av Sveriges mest kände försvarsbloggare: Wiseman. Sverige har ju ett officiellt twitterkonto och nyligen var det Wiseman som twittrade för Sverige där. Vilka ämnen gav störst gensvar? Och vilka slutsatser drog Wiseman när det gäller debattklimatet just nu?

Att klona husdjur

Den amerikanska sångerskan Barbara Streisand berättade nyligen att hon låtit klona sin älskade hund Samantha. Sångerskan hoppas nu att valparna kommer att bli lika brunögda och allvarliga som sin förlaga. Hoppas hon förgäves? Hur stor del av en varelses personlighet hänger ihop med generna egentligen. Vi ringer upp husdjursgenetikern Tomas Bergström.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Chor und Orchester Harry Pleva - Deutschland-Lied
  Album: Das große Chormusik-Wunschkonzert für gemischten Chor
  Bolag: Bob-Media
 • 15.12
  Svenne Rubins - Sverige, Sverige
  Album: I Slott Och Barack
  Bolag: Start Klart
 • 15.12
  Royal Swedish Chamber Orchestra - Du gamla du fria (Thou Ancient Thou Freeborn)
  Album: Songs From The Heart Of Sweden
  Bolag: Sony Classical