Taktikröstningens ABC

40 min
Tre av riksdagspartierna ligger nära fyraprocentsspärren - kommer taktikröstarna att rädda dem eller kasta ut dem?

I de senaste opinionsundersökningarna befinner Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna nära fyraprocentsspärren vilket får oss att fundera på hur mycket det kommer taktikröstas i höstens riksdagsval. Har partierna närmast strecket någon "kamrat fyra procent"-effekt att hoppas på? Vi pratar om taktikröstningens ABC med Annika Fredén, doktor i Statsvetenskap som är verksam vid Göteborgs universitet och Södertörns högskola.

Tips inför Löfvens möte med Trump

Thomas Nordegren har satt ihop en lista med sina nyttigaste tips till statsministern inför hans möte med USA:s president Donald Trump. 

Metoo-kravlistan

Representanter för 65 svenska metoo-upprop överlämnar idag en kravlista till jämställdhetsminister Åsa Regnér. Listan innehåller åtgärdsförslag som rör arbetsliv, samhälle och skola. Vi får en direktrapport från överlämningen.

Drönare mot tjuvfiske av ål

Länsstyrelsen i Skåne har gett klartecken för att drönare ska kunna sättas in i kampen mot illegalt ålfiske längs sydkusten. Fiskeridirektör Johan Wagnström förklarar hur drönarkriget mot tjuvfisket går till.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.06
  Amplifier - The Octopus
  Album: The Octopus
  Bolag: ampcorp
 • 15.29
  Monica Törnell - Vintersaga
  Album: Ännu en jul igen
  Bolag: Air Music
 • 15.31
  Ulf Lundell - Öppna landskap
  Album: 36 Svenska klassiker 1980-1989
  Bolag: None