Stina med Janne om domar och dömanden

45 min
"Det finns trånga passager i livet, där man inte har något annat val än att pressa sig framåt och det som får en att orka är en liten prick av ljus i fjärran. Låt oss prata om den där pricken." Stina Wollter

Han har alltid varit något av en tänkare, numera även en kännare, söndagens gäst Janne Heffler. Han hade i många år lidit av psykisk ohälsa när han för ungefär två år sedan blev så desperat i sitt försök att fly verkligheten att han begick ett brott, med avsikten att hamna i fängelse. 

Janne gjorde noggrann research innan, för han ville inte att någon levande varelse skulle komma till skada och han ville vara säker på att åka dit.
Det gjorde han också. I 14 månader satt han på olika anstalter. Nu är Janne en fri man igen i samhällets ögon, men menar att den som dömer honom hårdast är utan tvekan han själv.

Janne vill vända allt det här till något positivt. Han vill få andra att våga berätta hur de mår och att vi i omgivningen ska våga lyssna, så att fler ska känna att de inte är ensamma. Det hävdar mannen vars största dröm är ett Svenssonliv och att få dela sin historia.

Hör Stina och Jannes samtal på söndag kl 23-00. Har du en fråga till Janne? Maila sondagsstina@sverigesradio.se eller skriv den i sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Bebe Rexha, Florida Georgia Line - Meant To Be
  Kompositör: David Garcia, Tyler Hubbard, Josh Miller, Bleta Rexha
  Bolag: Warner Bros
 • 23.24
  Uno Svenningsson, Eva Dahlgren - Tro På Varann'
  Album: Uno
  Kompositör: Uno Svenningsson
  Bolag: Record Station
 • 23.45
  Magnus Carlson - Hårt Regn
  Kompositör: Andreas Mattsson
  Bolag: Amigo