Hur mänsklig är robotdansaren Alex?

40 min
Vi ska intervjua roboten Alex som också ska dansa med en mänsklig dansare. Idag sänder vi från Kulturhuset i Stockholm. Välkommen!

Robotdans

Vi har bjudit in roboten Alex som växt upp hos Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet. Han kommer att dansa på scen tillsammans med mänskliga dansaren Ludvig Daae. Koreografen Robin Jansson berättar om sitt nya verk ”The most human”.

Ny i politiken

Mycket fokus ligger ju på partiledarna i valrörelsen, men vi riktar ljuset mot debutanterna i serien Ny i politiken. Kriminalinspektör Katja Nyberg kommer och berättar varför hon vill representera Sverigedemokraterna i riksdagen

Riddare Louise

Vi ska tala om de nya belöningsordnarna Svärdsorden och Wasaorden som politikerna i riskdagen vill återlansera. Hur fungerar det med sir och dame i Storbritannien och ska vi verkligen tilltala de nya ordensbehängda med titeln riddare som riddare Louise? Medverkande: Anders Svensson, chefredaktör för Språktidningen och Londonkorrespondenten Claes Aronsson.

Kom och träffa oss!

Nordegren och Epstein sänder direkt från Kulturhuset idag så ni som befinner er i Stockholm är hjärtligt välkomna till fjärde våningen på Kulturhuset vid Sergels torg.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.23
  Robin Jansson - Den Dansande Roboten
  Kompositör: Siri Jennefelt
 • 15.26
  Erland Von Heijne - Ny i politiken
  Kompositör: Erland Von Heijne
 • 15.27
  Bon Jovi - We Weren't Born To Follow
  Album: The Circle
  Bolag: Universal Music
 • 15.31
  Bon Jovi - We Weren't Born To Follow
  Album: We Weren't Born To Follow
  Kompositör: Jon Bon Jovi, Richie Sambora
  Bolag: Universal Music
 • 15.35
  Ringo Starr - Give More Love
  Kompositör: Gary Nicholson, Richard Starkey
  Bolag: Universal Music