Det vill Alliansen med kulturen

53 min
Den andra delen i P1 Kulturs genomlysning av de olika blockens kulturpolitik handlar om Alliansen. Vad vill Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna när det kommer till kulturfrågorna?

Del 1: Så vill Sverigedemokraterna påverka kulturpolitiken

Nacka och Jönköping är två kommuner där Alliansen styr. P1 Kulturs reportrar åkte dit för att se hur alliansens politik påverkat kulturen och möttes av bibliotek i privat regi i Nacka och högtflygande planer och ett tomt kulturhus i Jönköping. 

Olof Lavesson är Moderaternas kulturpolitiske talesperson och ordförande i riksdagens kulturutskott. Hör vad han vill göra om han skulle bli kulturminister efter valet i höst.  

Går det överhuvudtaget prata om en alliansgemensam kulturpolitik? Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg kommer till studion för att sortera i de borgerliga partiernas syn på kulturen. 

Dagens radioessä från OBS handlar om hur synen på depression har förändrats dramatiskt genom århundradena, samtidigt som upplevelsen av sjukdomen tycks konstant. Mona Masri funderar på det ljus som trots allt finns i det kompakta mörkret.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson