När blir en händelse historisk?

40 min
Kan man verkligen slå fast att en händelse är historisk samtidigt som den inträffar? Det undrar vi efter gårdagens möte mellan Kim Jong-Un och Donald Trump.

Användningen av begreppet historisk

Vi ringer upp historieprofessorn Dick Harrison för att resonera kring hur lång tid det måste gå innan man vet att en händelse faktiskt var historisk.


Naturismen i Sverige och Frankrike

I Paris finns allt ifrån parker för naturister till restauranger där gästerna äter nakna. Det har fått oss att undra om det blivit trendigt att vara naken i den franska huvudstaden? Samtidigt i Sverige har naturistföreningar svårt med nyrekryteringen. Vad beror det på? Malin Arlinder Ekberg från Svenska naturistförbundet och Sveriges Radios korrespondent Margareta Svensson medverkar.

Unik inblick i demokratiska partiet

I dag gästas vi också av vd:n för svensk-amerikanska handelskammaren Anna Throne-Holst som var aktiv i Hillary Clintons presidentkampanj och är en av årets sommarpratare i P1. Hur ser Throne-Holst på läget i amerikansk politik just nu? Och vad ska Demokraterna göra för att lyckas bättre i nästa presidentval?


Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Thella Johnson

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.40
    Dschinghis Khan, Jay Khan - Moskau Moskau - Deutsche Fußball Version
    Album: Moskau Moskau
    Bolag: Chips Records