Kroppskontakt - Kroppen min

26 min
Ett program som tar kontakt med och lyfter fram olika kroppars historia.

"Jag är en människa, jag har en kropp, en kropp som är med mig i allt och alla jag möter. Så många in- och utgångar det finns kring en enda kropp. Och så många kroppar det finns…

Min blick inifrån sina ögonhålor sveper över världen; Var ska jag börja? Var och i vad och med vem ska jag ta kontakt? I sommarens första Kroppskontakt, blir det med mig, Stina; en av många kroppar på jorden med sin egen historia, precis som din har sin."

Förutom Stina Wollters möte med kroppen sin vid olika tidpunkter i livet hör du Anders, en klasskompis från mellanstadietiden som inte var involverad men visste vad som skedde när ett gäng killar lekte "killarna näckar tjejerna". Men det var naturligtvist ingen lek för den som blev drabbad; Stina.

Marita Bilow, en av Stinas instagramföljare, berättar om sin kroppsresa, om andra synliga tjocka kroppars betydelse och om varför hon gömmer sin kropp och om vad den längtar efter.

Och så hör vi psykologen HG Storms analys av Stinas kroppsaktivism.

Sänds i Sveriges Radio P1 torsdag 28 juni kl 14.30 med repris på lördagen kl 10.35 samt med musik i P4 söndag 1 juli kl 23.05.

MUSIKEN I PROGRAMMET:

No Excuses - Megan Trainor
Fireworks - First Aid Kit
De La-Haut - Pomme & The Shoes
Save Tonight - Eagle-Eye Cherry
She - Elvis Costello
True Colors - Cyndi Lauper
Night Air - Jamie Woon
Say Something - Justin Timberlake & Chris  Stapleton