Naturens smaker #1: Om natursmak-älskaren Eva Gunnare

11 min
I poddserien Naturens smaker möter vi matkreatören Eva Gunnare som smakar sig igenom naturen tillsammans med reporter Thomas Öberg. I första avsnittet får vi lära känna Eva lite närmare.

Hur smakar naturen?

En som vet det är Eva Gunnare, matkreatör och natur- och kulturinformatör i Jokkmokk. Naturmorgon kommer att sända ett antal inslag, där reporter Thomas Öberg har mött henne, mitt i maten. Och maten, det är naturens växter, alltifrån rönn och fjällkvanne till maskros. Det mesta är inspelat i juni, smakplockarmånaden framför andra.

Men vi börjar det hela med en presentation av Eva Gunnare, som Thomas gjorde på förvintern, i 20 graders kyla i Jokkmokk. Till och med då kan naturen bjuda på smaker.

I podden Naturens smaker följer vi matkreatören Eva Gunnare och reporter Thomas Öberg när de smakar sig fram bland de vilda växterna.