Möt Rickard Günther, regissör och en av Teater Galeasens grundare!

40 min
Just nu aktuell som regissör till "Utan personligt ansvar", en dramatisering av Lena Anderssons roman på Teater Brunnsgatan Fyra.

Rickard Günther är teaterregissör, född 1961 i Wasa i Finland. Han är autodidakt och började sin konstnärliga bana som gatuakrobat redan som tonåring och var sedan med och grundade Teater Galeasen, där han debuterade som regissör 1984 med Största möjliga tystnad (av ensemblen och Rickard Günther). Han var sedan Teater Galeasens konstnärliga ledare under många år och gjorde många både omtalade och banbrytande uppsättningar – bland annat Lars Noréns Sakrament 1987.

Rickard Günther har också arbetat på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Riksteatern och i både Finland och i Italien. Totalt har det blivit över sextio uppsättningar.

1996 fick han Guldmasken för bästa teaterregi och 2005 Svenska Dagbladets Thaliapris för Prinsessdramer av Elfriede Jelinek, på Teater Galeasen och i en TV-version, samt Jag är min egen fru, Doug Wrights monolog på Stockholms Stadsteater.

Musik som spelats i avsnittet

  • 14.33
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records